Ett finansmarknadsrättsligt nörderi Beta

Finreg

Finansregulatorisk Regelsamling
Lansering av Finreg.se

Det är dags att presentera en sammanhållen och praktisk digital författningssamling för oss finansregulatoriska jurister, specialister, verksamhetsutövare och andra intresserade: finreg.se.

Varför ska det vara så omständligt att få en överblick över det finansregulatoriska regelverket? Lagar, förordningar, föreskrifter från Finansinspektionen, riktlinjer från branschorganisationer, EU-direktiv, EU-förordningar, föreskrifter från EU-myndigheter etc. Antalet rättskällor för oss som försöker hålla oss à jour inom området kan framstå som överväldigande. Var någonstans var det nu den och den regeln stod någonstans? Eller var det bara ett uttalande i ett förarbete eller i ett sanktionsbeslut?

Vi är ett gäng entusiaster som vill försöka råda viss bot på denna röra. Med Finreg hoppas vi successivt kunna presentera relevant lagstiftning och praxis på ett något mer lättbegripligt sätt. Här hittar du i nuläget centrala lagstiftningsprodukter inom det fondrättsliga området, men mer material är på gång.

Webbplatsen är alltjämt under uppbyggnad och vi ber om ert tålamod innan alla pusselbitar är på plats. Men vi välkomnar alla att höra av sig med feedback, kommentarer och inspel genom att klicka på feedback-knappen här intill eller skicka ett mail till info@finreg.se.

Läs mer om oss.

Publicerad 2018-09-28

Vi vill gärna höra vad du tycker om denna webbplats.